Известие

Collapse
No announcement yet.

Лепило/Силикон за Прагове 156 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лепило/Силикон за Прагове 156 ?

Колеги кажете ми надежно лепило или силикон за прагове изчетох сумати теми и така немога да преценя благодаря!
    Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Полиуретанов силикон за джамове.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Колегата е напълно прав аз ги залепих със полиуретанов силикон на фирма Сика.Става много здраво и много надежно.Поздрави.
      Alfa 156 2.0 ts 155hp ZENDER Motorsport+GTA фарове.

Comment

Колега, моите бяха лепени с полиуретанов силикон ама ей го на, единя е някъде около родните пътища...така, че огледай се хубаво и ако можеш си ги хвани и с болтчета поне на 2 места, че да не търсиш като мене после единични бройки
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Колега, моите бяха лепени с полиуретанов силикон ама ей го на, единя е някъде около родните пътища...така, че огледай се хубаво и ако можеш си ги хвани и с болтчета поне на 2 места, че да не търсиш като мене после единични бройки
          мерси за съвета колега аз ще си ги хвана с по 3 видии на праг + силикон да се надявам ,че ще държи

благодаря !!!

само да питам от долу има ли къде да се хване с видия или нещо подобно ? (да не взема да стана флинстоун като тъгна да пробивам :Д )
          Last edited by alfaa156; d.m.y г., 21:35.

Comment

Аз пък все си мисля че е добре да се хванат с такъв дето не държи особенно здраво, и да е нужно да може да носи малко повече от собствената тежест на самия праг......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
              мерси за съвета колега аз ще си ги хвана с по 3 видии на праг + силикон да се надявам ,че ще държи

благодаря !!!

само да питам от долу има ли къде да се хване с видия или нещо подобно ? (да не взема да стана флинстоун като тъгна да пробивам :Д )
              Има си места, но ти трябват щипки - не направо да навиеш винтовете в прага (то не че не може, ма не е желателно). Аз си купувах щипки които са за квадратен отвор, като се навие винтът разтваря крачетата и я заклинва.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

На оригиналните прагове, освен щипките, отдолу има място за болтове(3-4-5 болта по дължината) и в самото купе има съвпадащи дупки, само дето на тея, дето са без прагове от завода вътре е набутана някаква гума или нещо друго меко и нищо не се задържа в нея, не знам как е на тея с прагове фабрично...
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

На моята имаше тапи. Като ги махнах, щипките влизаха без проблем. Мисля че бяха 6, или 7 по дължината на прага.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    На моята имаше тапи. Като ги махнах, щипките влизаха без проблем. Мисля че бяха 6, или 7 по дължината на прага.
                    благодаря ви за инфото тия дни ще ги монтирам

Comment

скромният ми опит с праговете:
                      -досега премонтирани 3 пъти
                      -първо с двойнозалепяща лепенка-3 месеца
                      -силикон 6 месеца/пулеоретаново лепило-като купуваш чети за какво е/
                      -сега предстои трети опит
                      причините-само една като отида на сервиз не си гласят подемниците както трябва и като я вдигат натискат и отлепят праговете.
                      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                      156 1,8ТS-99 ......
                      EX
                      159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                        причините-само една като отида на сервиз не си гласят подемниците както трябва и като я вдигат натискат и отлепят праговете.
                        Точно това е причината да не е нужно да са хванати здраво праговете ти - щото има силикони дето ще го бетонират там тоя праг, но тогава лапата на подемника няма да го разлепи, а направо ще го счупи......
                        А веднъж вече счупен, много трудно се прави и залепя повторно, става доста нифиливо.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега,Аз го залепих с черен силикон на фирма Новел!За сега никакви грижи!Преди това какво ли не опитвах и се отваряха!Поздрави!

Comment

Единият ми праг като дойде в България колата се отвори от средата и след много мислене и чудене го хванах с 3 видийки и отгоре само ръбовете запълних с безцветен силикон и сега е чук, и не личи въобще ако не ги знаеш видийте ако искаш мога да ти снимам да видиш къде съм ги сложил

Comment

Първоначално публикувано от Michael Покажи съобщение
                              Единият ми праг като дойде в България колата се отвори от средата и след много мислене и чудене го хванах с 3 видийки и отгоре само ръбовете запълних с безцветен силикон и сега е чук, и не личи въобще ако не ги знаеш видийте ако искаш мога да ти снимам да видиш къде съм ги сложил
                              може ,ако не е проблем Някой от пловдив да знае къде се продават такива щипки ? обиколих 2-3 магазина дори в единия жената ме изгледа тъпо ,като и обясних :П

Comment

Working...
                              X